یک قدم تا خودکفایی کشور در تولید شکر با کشت پاییزه

امکان خودکفایی کشور در تولید شکر با کشت پاییزه
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی گفت: به سادگی با بهره گیری از کشت پاییزه با تولید بیش از ۵ میلیون تن چغندر قند می‌توان به خودکفایی در تولید این محصول دست یافت.

به گزارش #چایپاره_خبر از خبرگزاری جهادکشاورزی مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه سالانه بیش از 500 هزار تن نیاز به واردات شکر در کشور وجود دارد، گفت: کشت پائیزه چغندرقند می‌تواند ما را به خودکفایی در تولید شکر برساند.
حسادی افزود: با برنامه‌های راهبردی وزارت جهاد کشاورزی شرایط برای خودکفایی در تولید شکر مهیا شده است.
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: به سادگی با بهره گیری در کشت پاییزه بابیش از 5 میلیون تن چغندر قند می‌توان به خودکفایی در تولید این محصول دست یافت.
وی همچنین افزود: برای تحقق خودکفایی ضروری است، یارانه، تسهیلات ویژه، توسعه مکانیزاسیون، ادامه کشت قراردادی، اختصاص ارز واردات شکر به تولیدات داخلی و قیمت گذاری دستوری چغندر قند به نفع کشاورزان اجراو عملی شود.
وی با اشاره به اینکه حدود 65 تا 70 درصد تولید شکر کشور از چغندر قند بوده و مابقی از نیشکر است افزود: اکنون سطح قابل برداشت نیشکر 80 تا 90 هزار هکتار است.
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: شکر تولیدی کشور طی سال‌های گذشته یک میلیون 500 هزار تن بوده است؛ که آمار نشان می‌دهد؛ میزان مصرف خانورا شکر 400 تا 500 هزار تن ، در نوشابه 400 تا 500 هزار تن ، در صنوف 600 هزار تن و در شیرینی و شکلات 550 تا 600 هزار تن است.
شکر ماده خوراکی پر مصرف است که در صنایع مختلف از جمله داروسازی، شیرینی و شکلات و نوشابه کاربردی فراوانی دارد گفت: چغندر قند در 75 هزار هکتار کشت شده و 3 و هشت دهم میلیون تن چغندر قند تولید شده است.
نیاز کشور به شکر 2 میلیون و دویست هزار تن است که 70 درصد آن در داخل و 30 درصدی دیگر آن از طریق واردات تامین می‌شود.
گفتنی است چغندر و نیشکر ماده اولیه شکر هستند که نیشکر فقط در استان خوزستان و چغندر در بیشتر نقاط کشور کشت می‌شود

برچسب ها :
از بچگی عاشق وطنم #چایپاره هستم

دیدگاهتان را بنویسید