وزارت بهداشت : راه اندازی کارخانه تولید آرد کامل در هر استان تا پایان سال جاری

راه اندازی کارخانه تولید آرد کامل در هر استان تا پایان سال جاری مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به تصویب راه‌اندازی کارخانه تولید آرد کامل در هر استان تا پایان سال جاری، گفت:‌ تلاش ما در وزارت بهداشت این است که حداقل ۵۰ درصد نانی که در اختیار مردم قرار می‌گیرد سبوس‌دار و نان کامل باشد. صرفه جویی ۲۷هزار میلیارد تومانی با طرح هوشمندسازی یارانه آرد وزیر اقتصاد با اشاره به نقش موثر اجرای طرح هوشمند سازی یارانه آرد و نان کشور از صرفه جویی ۱/۵ میلیون تنی مصرف آرد و به طور کلی هزینه  ۲۷ هزار میلیارد تومانی با اجرای طرح هوشمندسازی خبر داد.  خاندوزی:آنچیزی که به عنوان خروجی و دستاورد این طرح است، کاهش و صرفه جویی بیش از ۱/۵ میلیون تن در مصرف آرد کشور نسبت به آن چیزی که می توانست همچون سال های گذشته هدر رود، است. در سال ۹۸، ۸/۱میلیون تن، در سال ۹۹، ۸/۳ میلیون تن و در سال ۱۴۰۰، بیش از ۸/۵ میلیون مصرف آرد کشور بوده است. این در حالی است اگر با همین روند (سالی ۲-۳ درصد رشد) محاسبه کنیم میزان مصرف در سال ۱۴۰۱ باید۸/۸ میلیون تن و میزان مصرف در سال جاری باید به بیش از ۹ میلیون تن می رسید.  اما در سال گذشته با توجه به حذف ارز ترجیحی و با توجه به اینکه قیمت سایر کالاها افزایش پیدا کرده بود ولی قیمت نان، افزایش پیدا نکرد، می توانست منجر به افزایش مصرف این کالا شود. اما چیزی که اتفاق افتاده است این است که با اجرای طرح هوشمند سازی یارانه آرد و نان میزان مصرف آرد در سال ۱۴۰۱، به ۸/۲ میلیون تن و در پایان امسال به جای ۹ میلیون تن به ۸/۱ میلیون تن خواهد رسید. بنابراین مصرف آرد کشور بعد از پنج سال به میزان آرد سال ۹۸ برمیگردد.   در نرخ آرد هیچ‌گونه تغییری اعمال نشده است  در پی انتشار گزارشی با عنوان «جولان نان چندنرخی» در روزنامه «جهان‌صنعت» شرکت بازرگانی دولتی ایران توضیحاتی ارائه کرد. در این جوابیه آمده است: «دولت در راستای حفظ قیمت نان برای مصرف‌کنندگان، آرد مورد نیاز واحدهای نانوایی نوع یک را با قیمت هر کیلوگرم ۶۶۵ تومان و نانوایی‌های نوع دوم را با قیمت هر کیلوگرم ۹۰۰ تومان در اختیار تولیدکنندگان آرد قرار می‌دهد و در نرخ آرد به عنوان ماده اولیه و اصلی تولید نان مصرفی مردم، هیچ‌گونه تغییری اعمال نشده است و افزایش جزیی قیمت نان در برخی استان‌ها که از سوی کارگروه‌های استانی، تصمیم‌گیری و اجرا شده است، با توجه به شرایط خاص هر استان و عموماً ناشی از افزایش هزینه‌های تبعی تولید، نظیر نرخ سوخت، بیمه، آب، گاز و برق، دستمزد کارگران نانوایی و اجاره بهاست. مشتریان برای خرید نان کنجدی، سبوس‌دار و با سبزیجات از واحدهای نانوایی، هیچ اجباری ندارند و نانوایان باید نان دلخواه مشتری را پخت و عرضه کنند و شهروندان با مشاهده هرگونه تخلف، می‌توانند مراتب را از طریق شماره تلفن نصب‌شده در واحد نانوایی به بازرسان و ناظران اطلاع دهند تا مورد رسیدگی قرار گیرد. فعالیت واحدهای نانوایی در سراسر کشور توسط تیم‌های بازرسی ویژه، مورد نظارت و پایش قرار می‌گیرد و در صورت تخلفات احتمالی در کیفیت و کمیت پخت نان و تکرار آن، واحدهای متخلف به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.

برچسب ها :
از بچگی عاشق وطنم #چایپاره هستم

دیدگاهتان را بنویسید