پایگاه خبری چایپاره خبر،به مناسبت هفته اوقاف مصاحبه ای با رییس دفتر نمایندگی اوقاف و امورخیریه شهرستان چایپاره آقای حجه الاسلام والمسلمین پوراکبر در محل اداره برگزار کرد.
به گزارش #چایپاره_خبر اول جلسه خبرنگار چایپاره خبر ضمن عرض سلام و ادب و احترام و تبریک هفته وحدت وهفته اوقاف اولین سوال مصاحبه از آقای پوراکبردر مورد فلسفه تشکیل اداره اوقاف و تاثیر موقوفه وقف کننده در جامعه بود.
پاسخ حاج آقا پوراکبر: بنده هم به نوبه خودم هفته وحدت ومیلاد با سعادت پیامبر اکرم و امام جعفر صادق علیه السلام خدمت شما عزیزان تبریک و تهنیت عرض و هفته اوقاف را خدمت تمام اهالی شهرستان تبریک و تهنیت عرض میکنم. یک روایتی هست از پیامبر اکرم ص که میفرمایند وقتی که فردی از دنیا میرود اثری از ایشان باقی نمیماند فقط اعمال ایشان و آثار آن نمود خواهد کرد. روایتی هست از معصوم که سه نشانه هست که با مرگ انسان همچنان در جامعه اثر خود را خواهد داشت. یکی اولاد خلف دومی نویسنده کتاب یا همان نوشته نویسنده سومی هم باقیات و صالحات که افراد از خودشان بعد از مرگ به جا میگذارند که وقف یکی از این موارد میباشد که فرد فوت شده مشخص می کنه بعد از مرگش چطور و در کجا استفاده بشود.
سوال : موقوفات شهرستان چایپاره و تاریخ وقف در چایپاره از چه زمانی شروع شده است؟
پاسخ: خوشبختانه اداره اوقاف در شهرستان چایپاره با توجه به اینکه نوپا هست اما دارای اقدامات برجسته در جذب اوقاف میباشد. در سال ۱۳۸۸ اوقاف شهرستان چایپاره عنوان دفتر نمایندگی اوقاف شروع به کار کرده است ابتدا فقط ما ۵ تا موقوفات داشتیم که در این مدت کوتاه موقوفات در چایپاره به ۱۳۱ مورد رسیده است که از این ۱۳۱ مورد ۳۰ موردش منفعت زایی و با درآمد مشخص می باشد.در اداره اوقاف نیت واقف مهم می باشد و خارج از نیت واقف نمی تواند حرکت کند.چرا که نیت وقف کننده حق الناس بوده و حساسیت آن را بیشتر کرده است.
سوال: روال اجاره یک مورد وقفی و هزینه آن برای مورد وقف شده به چه شکلی می باشد؟ پاسخ: مورد به مزایده گذاشته میشود طبق شرایط و قانون مزایده برنده مشخص و مبلغ اجاره به حساب مشخص اداره واریز میشود و بعد محلی که مشخص شده وقف مورد نظر در آنجا هزینه شود مثلا زمین وقفی مزروعی هیات زنجیرزنان چورس باید هیات امنا فاکتور هزینه فقط برای هیات داشته باشند تا مبلغ اجاره بر اساس فاکتور هزینه به حساب هیات واریز،شود.
سوال: با توجه به شایعات آیا بیشتر امکان و منازل مسکونی فعلی شهر قره ضیالدین وقفی بوده و حاشیه هایی بوجود آورده هست یا نه فقط،در حد شایعه بوده؟
پاسخ: در چایپاره دو قسم وقفیات داریم که یکیش مربوط میشود به وقفیات امام رضا علیه السلام که بیشتر هم هست و بانیش هم مشخصه تولیت حرم رضوی و به اداره اوقاف ارتباطی ندارد و قسم بعدی مال اداره اوقاف هستش و بیشتر مربوط میشود به قبرستانهای گذشته ، که بعدا شهرداری بدون استعلام ها تملک کرده و برای،استفاده نهادهای مختلف فروخته یا اهدا کرده است.
سوال : در مورد دعوای حقوقی اداره اوقاف و شهرداری قره ضیالدین بر سر زمینهای موقوفی هم توضیح بدهید؟
پاسخ: در شهر قره ضیالدین دو موقوفه قبرستانهای پایین وبالا بنام سید محسن وسید فتح الله که زمانی در چایپاره اداره اوقاف نبوده و به املاک وقفی به نوعی بی صاحب بوده شهرداری وقت این املاک را به اشخاص حقیقی و حقوقی واگذار می کند وبیش از،۲۵ سال دعوا بین چند اداره بابت این موضوع به جایی نمی رسد شهردار ها و شوراهای شهر ادوار گذشته میلی به حل این مشکل نشان نمی دادند. الحمدالله که این دوره با همکاری و عنایت شورا و شهردار ،فرماندار و جلسات مختلف با حضور مدیرکل اوقاف در شهرستان به حل مشکل مورد نظر و تفاهم با شهرداری رسیده ایم. موقوفه ها قیمت گذاری شده ،پاساژ شهرداری که برای معاوضه مشخص شده هم قیمت گذاری و برای تصویب نهایی به تهران ارسال شده است. و یاد آوری این نکته ضروری هست که تعدادی از افراد این مساله معاوضه بین اوقاف و شهرداری را جو را آلوده کرده اعلام می کنند شهرداری و شورای شهر ،شهر رو واگذار کرد. اصلا چنین چیزی نیست ملک در قبال ملک اگر هم ضرری باشد اداره اوقاف ضرر کرده هست چرا که قیمت موقوفه ها خیلی بیشتر از ملک معاوضه شهرداری هست. بیش از ۳۰ سال هست شهرداری بیش از،۳۲۰۰۰ متر مربع از،املاک موقوفه را تملک کرده به اشخاص حقیقی و حقوقی داده است.