💢کارگاه آموزشی دهیاران و شوراهای روستاهای شهرستان چایپاره
کارگاه آموزشی دهیاران و شوراهای روستاهای شهرستان چایپاره در خصوص معرفی و توسعه زیرساخت های گردشگری و تأسیسات آن اعم از سفره خانه های سنتی و اقامتگاه های بومگردی در راستای اجرای مصوبه سفر استاندار محترم آذربایجان غربی به شهرستان چایپاره با حضور سعیدشکورزاده فرماندار شهرستان چایپاره ، کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در سالن جلسات قرمانداری چایپاره برگزار شد.
📌سعید شکورزاده فرماندار شهرستان چایپاره ضمن گرامیداشت روز شهردار و دهیار اظهار داشت: در شهرستان چایپاره ۲۷ اثر ثبتی وجود دارد که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است و یک اثر نیز در نوبت ثبت جهانی است ( دژ بسطام ) که شامل محوطه ها ، تپه های باستانی ، مسجد ، حمام یخچال و گوردخمه می باشد، وی ادامه داد: چایپاره دارای ۲ روستای هدف گردشگری چورس و بسطام است و دارای جاذبه ها و چشم اندازهای متعدد طبیعی مانند سد آغچای و ساحل رودخانه ، چشمه های آب شرب ایشیق بولاغی چورس ، بسطام ، قره کندی ، قنات میرزاجلیل و منطقه حفاظت شده مراکان با ۱۰۴ هزار هکتار با ۲۸ گونه پستاندار و ۱۲۸ گونه پرنده ۲۱ گونه خزندگان ۴ گونه دوزیست و جاذبه های زیارتی و صنایع دستی مختلف قالی بافی ، گلیم بافی ، منبت کاری روی چوب ، نقاشی روی سفال ، ملیله کاری روی نقره ، بافت چادر ، ساخت و سازهای سنتی ، شیشه گری ، جوراب بافی ريال سبدبافی ، ساخت کندوی زنبور عسل می باشد .
📌فرماندار شهرستان چایپاره در ادامه با اشاره اهمیت میراث فرهنگی افزود: میراث فرهنگی حاصل فکر، اندیشه، باورها، اعتقادات و تلاش نسل های گذشته یک جامعه و ملت است که به صورت سنت ها، باورها ، آداب و رسوم یا دست ساخته هایی تبلور یافته و به نسل های بعد منتقل می شود.
📌وی ادامه داد:این آثار ممکن است شامل عناصر مادی از جمله یادمان ها، مجموعه های تاریخی، محوطه های باستانی، آثار طبیعی یا غیر مادی شامل آداب و رسوم، سنت ها و اعتقادات باشد. با این تفاسیر، می توان گفت که میراث فرهنگی هر کشور عصاره شخصیت وجودی، هویت فرهنگی، اعتقادی و سیاسی هر ملتی در طول تاریخ بوده و هر ملتی که مستندات قوی تر و با ثبات تری از اصالت، شخصیت، هویت، ریشه و ارزش فرهنگی خود در طول تاریخ را ارائه نماید، به همان نسبت شایسته احترام بیشتری است.
📌شکورزاده فرماندار شهرستان چایپاره سپس اظهار داشت:در این راستا، حفاظت، حراست و معرفی مواریث فرهنگی هر ملت به عنوان یک نیاز اصیل فرهنگی، به منظور ارتقاء سطح فرهنگ عمومی جامعه و تعمیق و تحکیم هویت مذهبی، ملی و میهنی امری ضروری و حتمی است. برای حفاظت و نگهداری از مواریث فرهنگی، ارتباط با جوامع محلی و بهره گرفتن از توان بالقوه آنها جهت مراقبت از آثار تاریخی و فرهنگی بسیار راهگشا بوده و در دراز مدت می تواند منجر به توسعه گردشگری منطقه و ایجاد فرصت های اشتغال بیشتر برای مردم بومی گردد. 📌در پایان فرماندار شهرستان چایپاره با اشاره به تاریخ شهرستان بیان داشت:شهرستان چایپاره نیز از این نعمت گرانبها مستثنی نبوده بلکه با داشتن تاریخ ۸ هزار ساله در این حوزه به خود می بالد .