به گزارش #چایپاره_خبر از خبرگزاری ایرنا دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه مطرح کرد؛
طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه با تخصیص ۵ هزار میلیارد ریال سرعت گرفت / سامانه تامین حقابه دریاچه ارومیه بهمن به بهرهبرداری میرسد / ۷۰ متر تا پایان عملیات اجرایی طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه باقی مانده است.
🔹دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه گفت: مراحل نهایی طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه در حال انجام می باشد که تخصیص پنج هزار میلیارد ریال (۵۰۰ میلیارد تومان) اعتبار به این طرح موجب سرعت بخشی در انجام عملیات اجرایی شده است
طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه با تخصیص ۵ هزار میلیارد ریال سرعت گرفت / سامانه تامین حقابه دریاچه ارومیه بهمن به بهرهبرداری میرسد / ۷۰ متر تا پایان عملیات اجرایی طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه باقی مانده است
🔹دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه گفت: مراحل نهایی طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه در حال انجام می باشد که تخصیص پنج هزار میلیارد ریال (۵۰۰ میلیارد تومان) اعتبار به این طرح موجب سرعت بخشی در انجام عملیات اجرایی شده است.
🔹محمدصادق معتمدیان در نشستی با خبرنگاران و سردبیران ایرنا در تهران، احیای دریاچه ارومیه را از دغدغههای رییس جمهور و دولت سیزدهم دانست، افزود: بحث انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه از طرحهای ۲۷ گانه تیم قبلی برای احیای دریاچه ارومیه بود که در راستای تحقق این مصوبه تونل ۳۶ کیلومتری حفر شده ولی در مراحل پایانی کار به دلیل ایراد فنی که پیدا کرده بود در قسمت آبرفتی آن که حدود ۸۰۰ متر است، شکستگی ایجاد شد.
🔹وی به سفر اخیر وزیر نیرو به استان آذربایجان غربی اشاره کرد و گفت: تیرماه و در بازدیدهای انجام شده و تدابیری که اخذ شد و دستور رییس جمهور حدود ۵۰۰ میلیارد تومان تخصیص اعتبار برای تکمیل تونل که مهمترین پروژه سخت افزاری در زمینه اقدامات ستاد احیای دریاچه ارومیه است، داشتیم.
🔹استاندار آذربایجان غربی اضافه کرد: خوشبختانه این طرح تقریبا در مراحل نهایی است و حدود ۶۰ تا ۷۰ متر تا اتمام آن باقی مانده و امیدواریم تا دهه فجر به اتمام برسد.
🔹معتمدیان به سفر خردادماه رئیس جمهور به استان و واگذاری مدیریت کارگروه ملی نجات ارومیه به وی اشاره و یادآورشد: یکسری کارها انجام شده و اتفاقات خوبی نیز در این مدت رخ داده است که آماده ارایه گزارش مستند آن هستیم.
🔹دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با تاکید براینکه بحث دریاچه ارومیه از جمله مهمترین مشکلات زیست محیطی در کشور محسوب میشود، افزود: از همان ابتدا و ماههای اول شروع به کار دولت سیزدهم، شخص رییس جمهور عنایات ویژهای به موضوع داشتند و در نهایت با توجه به ساختار و مسوولیت های که واگذار کردند کارها سرعت بیشتری به خود گرفت.
🔹استاندار آذربایجان غربی با اشاره به مصوبات ۲۷ گانه تیم قبلی کار گروه ملی نجات دریاچه ارومیه ادامه داد: خوشبختانه ۲۷ برنامه برای احیا این دریاچه توسط تیم قبلی تدوین شده بود که انجام آنها باعث میشود بالاخره تراز اکولوژیک دریاچه که ۶ میلیارد متر مکعب آب است، محقق شود.
🔹معتمدیان تاکید کرد: در بدو قبول مسوولیت دبیری کارگروه ملی ستاد احیا، اولا ساختار را به روز کرده و متمرکز بر تکمیل پروژههای نیمه تمام این پروژه شدیم چرا که تقریبا هیچکدام از پروژههای اصلی ستاد احیا به صورت کامل به نتیجه نرسیده بود
حفر تونل انتقال آب کانی سیب به همت کارشناسان داخلی انجام شد / مدیریت بر منابع و مصارف آب به ویژه کشاورزی ضروری است / کشت موفق محصولات کم آب بر در آذربایجان غربی محقق شد
🔹دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه یکی از مصوبات ۲۷ گانه ستاد احیا را انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه دانست و یادآورشد: این طرح در سه فاز اجرایی می شود و مجموعا ۶۰۰ میلیون متر مکعب می باشد و قرار است که آب رهاسازی و از طریق تونل منتقل شود.
حفر تونل انتقال آب کانی سیب به همت کارشناسان داخلی انجام شد / مدیریت بر منابع و مصارف آب به ویژه کشاورزی ضروری است / کشت موفق محصولات کم آب بر در آذربایجان غربی محقق شد
🔹دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه یکی از مصوبات ۲۷ گانه ستاد احیا را انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه دانست و یادآورشد: این طرح در سه فاز اجرایی می شود و مجموعا ۶۰۰ میلیون متر مکعب می باشد و قرار است که آب رهاسازی و از طریق تونل منتقل شود.
🔹وی گفت: فاز اول که امسال به بهره برداری میرسد ۳۰۰ میلیون متر مکعب، فاز دوم ۶ تا هفت ماه پس از مرحله اول زمان میبرد ۱۸۰ میلیون متر مکعب آب رهاسازی خواهد شد و در مرحله سوم نیز ۱۲۰ میلیون مترمکعب می باشد که مطالعات آن انجام شده و واگذاری به پیمانکار در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد تا زودتر انجام شود.
🔹معتمدیان یادآور شد: خوشبختانه سرعت و کیفیت کار بالا رفته و قرارگاه حضرت خاتم به عنوان پیمانکار پروژه به صورت سه شیفت فعال می باشد؛ در حالیکه خیلیها ادعا داشتند در همین بخش هم نیاز است از ظرفیت کارشناسان خارجی استفاده شود.
استاندار آذربایجان غربی گفت: در این زمینه از توانمندی کارشناسان داخلی استفاده شده و تونلی را که ۲۰۰ متر زیر عمق زمین است و ۸۰۰ متر آن در منطقه آبرفتی و کار فوق العاده سنگینی بوده در حال اتمام است و انشالله طرح انتقال آب از کانی سیب به عنوان مهمترین پروژه سخت افزاری کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه اجرایی شود.
🔹به گفته معتمدیان ، طی جلساتی که با اعضای ستاد گذاشتیم برنامههای سال ۱۴۰۲ را تدوین کردیم و با یک تغییر رویکرد؛ در مرحله اول آن تکمیل پروژههای ستاد احیا مثل کانی سیب و تصفیه خانه ارومیه و تبریز و سایر پروژههای سخت افزاری را در دستور کار قرار دادیم و در مرحله دوم هم تغییر رویکرد به سمت برنامههای نرم افرازی را انجام خواهیم داد.
🔹دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه گفت: معتقدیم باید مدیریت بر منابع و مصارف آب بویژه بخش کشاورزی به عنوان پرمصرف ترین مشتری در منطقه و کشور داشته باشیم.
🔹معتمدیان ادامه داد: باید بتوانیم برنامههایی اعمال کنیم که مدیریت مصرف با آن انجام شود و توسعه کشت گلخانهای و مکانیزه کردن اجرای سیستمهای نوین آبیاری از اولویتهای ستاد احیاست که با محوریت وزارت جهاد و نیرو باید شتاب بیشتری بگیرد.
🔹به گفته دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه باید بتوانیم مباحث ترویجی و آموزشی را توسعه و آموزش دهیم و این از اولویتهای اصلی ستاد احیا خواهد بود؛ هم اکنون نیز شاهد اجرای تغییر الگوی کشت هستیم و محصولاتی در حال کشت می باشد که مصرف آب بالایی دارند و باید تغییر الگوی کشت با اقناع سازی انجام گیرد.
🔹استاندار آذربایجان غربی اظهار کرد: با توجه به اینکه درصد قابل توجهی از اقتصاد آذربایجان غربی به میزان ۳۳ درصد در بخش کشاورزی متمرکز شده، لازم است اقناع سازی انجام و منافع مردم و کشاورزان در نظر گرفته شود و حتما برنامههای احیا در بخش کشاورزی با ملاحظاتی توام است که با معیشت مردم منافاتی نداشته باشد و اجرای آنها باعث افزایش درآمد مردم هم باشد.
🔹معتمدیان گفت : طرح کشت محصولات کم آب بر در بخش شمالی استان به صورت پایلوت اجرا و دو هزار و ۵۰۰ هکتار باغ پسته ایجاد شده که حداقل ۴۰ درصد کاهش آب و ۱۲ برابر ارزش افزوده بالاتر از سیب است.
🔹به گفته وی، کشت سایر گونه ها نیز در دستور کار است از جمله برای جایگزینی یونجه که دومین محصول پر آب بر استان است در دستور کار داریم تا گونه هایی کشت شود که بیش از ۷۰ درصد کاهش مصرف آب دارند و از نظر تغذیهای بیش از دو برابر از یونجه دارای پروتئین می باشد.
🔹وی گفت: در مجموع بستهای از اقدامات ترکیبی سخت افزاری، نرم افزاری و مدیریتی را در احیای دریاچه به کار بستیم البته مهمترین پیش نیاز داشتن پیوست اجتماعی طرحها از ملزومات است که مردم را مشارکت دهیم و یکی از سیاستهای اصلی دولت سیزدهم مردمی سازی فعالیتها چه در بخش اقتصاد و چه در طرحهای مشارکتی کلان بخصوص دریاچه ارومیه است.